Neli arusaama, mis on seotud kodukoristus teenustega

25.09.2018 Sten

kodupuhastus.tallin.tartu.puhasti.puhastusteenused.moppi.ee

Pärast pikka tööpäeva saabudes koju, ootab meid tihti paras ports majapidamistegevusi, ning siis vilksatab nii mõnelgi peast läbi, et miks ei võiks kutsuda appi kedagi koristama. Kuid samas on mõned väärarusaamad, mis peletavad need mõtted kohe peast.

 

 

Arusaam #1 ’’Kuidas ma luban võõra inimese oma koju, ta ju varastab’’

 

Nimekirja esimesele kohale platseerub mure varguste pärast, mis on täiesti inimlik. Tuleb ju võõras inimene koju, mis on väga isiklik territoorium ning tal on ligipääs kõikjale.

Selle mure leevendamiseks soovitatakse kasutada valdkonna tuntumaid ja pikemalt tegutsenud ettevõtteid. Nendel on praktika inimeste tausta kontrolliks ning sellega viiakse risk oluliselt väiksemaks. Vabakutselise puhul aga tihti ei saa tausta kontrollida, on ainult tuttava või sõbra soovitus.

Lisaks suudavad valdkonnas tegutsevad ettevõtted pakkuda oma tegevusele kindlustust, mis tähendab, et kui midagi juhtub, siis on vähemalt kahju korvamine garanteeritud.

Ettevõtte kasutamise puhul on oluline, et käiks alati sama koristaja. Kindlasti kui kodus on turvasüsteem, siis luua koristajale oma kood. Andes aga võtme, siis sinna peale graveerida või kirjutada ’’Kopeerimine keelatud’’.

Ahvatluste eemaldamiseks tasub oma isiklikud väärtesemed varjulisse kohta panna. Enne ja pärast koristaja käiku üle kontrollida, et kõik olemas oleks. Juhul, kui tundub, et midagi puudu, siis sellest kohe ettevõtet teavitada.

Puhasti.Tallinn.puhastusteenused.puhastus.koristus.tallinn.estonia.

Arusaam #2 ’’Enamus koristajad ei räägi sama keelt, mis mina’’

 

Inimesed, kes kodusid koristavad tulevad väga eri valdkondadest ja teevad seda eri põhjustel. Mõned teevad seda lisateenistusena, mõned hooajaliselt, mõned seepärast, et seal paindlik graafik. Seetõttu võib öelda, et alati leidub koristajaid, kes kliendiga kõnelevad sama keelt. Ehk vajadusel eesti, inglise või vene keelt.

Selle riski maandamiseks on hea kasutada ettevõtet ja sealt soovi korral küsida koristajaks inimest, kes suhtleb samas keeles.

 

Arusaam #3 ’’Nad sorivad mu asjades ja pärast kõik teavad, mis mul kodus on’’

 

Kutsudes oma koju teenust pakkuva ettevõtte, tähendab väikse kompromissi tegemist oma privaatsuses. Samas on koristajad professionaalid, mis tähendab, et oma igapäeva tevustes ei pööra nad tähelepanu kliendi isiklike asjadele.

Samas, kui tunned, et on kohti või asju, mida sa ei soovi et nad näeksid, siis tasub reeglid paika panna. See võib tähendada, et on mõni tuba kuhu nad ei lähe, või asjad mida ei puutu. Ühtlasi võib sinna tuppa tõsta eest ära arved, lepingud või muu isiklik vara, mis on privaatne.

Kindlasti tasub ettevõttele mainida, et soovid alati sama koristajad, kes on juba kursis kokkulepitud reeglitega.

Arusaam #4 ’’Koristaja kasutamine on laiskadele inimestele. Igaüks peaks ise oma kodu koristama’’

Kodukoristamise valdkonna ümber keerleb tihti arusaam, et see on kallis ning ekstravagantne teenus, mida saavad ainult rikkad endale lubada.

Kodukoristamise teenuse kasutamine annab võimaluse endal tegeleda asjadega, mis rohkem meeldivad. On selleks pikemad tööpäevad, aega rohkem perele või oma hobidega tegelemine.

Küll aga see ei tähenda, et pääsed koristamisest tervikuna, sest riiete eest ära panemine, laste mänguasjade kokku korjamine ja muu säärane tegevus on asjad, millega igapäevaselt tuleb ikkagi kokku puutuda.

 

Telli kodukoristus Tallinnas, Tartus või Pärnus, ja endale jääb rohkem vaba aega >>