Kuidas puhastada oma kodu tolmust ning tuua värskust

20.09.2019 Sten

puhastusteenused.puhastus.kodukoristus.kodupuhastus.puhastusteenus.puhasti.tallinn.tartu.

Teadaolevalt määrab paljugi meie heaolust õhu kvaliteet, milles me viibime. Kahjuks aga ei pööra kõik piisavalt tähelepanu sellele, milline on selle õhu puhtus meie kodus, kus me veedame palju oma vabast ajast. Üks asi on hoida aknaid lahti, kuid sama oluline on tolmust puhastada pinnad ja tuulutada.

 

Kus on tolm?

Mööbli peal asetsev tolm on kergesti nähtav. Samamoodi tolm, mis on teleka peal, arvutiekraanil või teistel tehnika seadmetel. Kust aga peaks veel tolmu puhastama? Seadmete taga ja all, põrandaliistud, laenurgad, laearmatuurid, ukseraamid, aknapiidad, suuremate lehtedega taimed, pehmed mänguasjad jne jne. Nimekiri võib olla lõputu. Selliseid pindasid on hea puhastada pikendavate vartega tolmupühkijatega, lisaks kasutada niiskeid lappe. 

Hakates tolmu pühkima, võid mõne aja pärast tõdeda, et see on lõputu ülesanne. Teatul hetkel tasuks kaaluda selle koorma vähendamis tehes seda tükihaaval, näiteks iga päev mõne pinna puhastus. Lisaks aitab tehnoloogia. Nimelt aurupuhastid, millega saab kenasti põrandaid puhastada ilma tolmu õhku paisates. Vajadusel võib kasutada õhupuhastajat, mis aitab tagada kvaliteetsema õhu.

Kevadkoristus - Kodu koristus Puhastusteenused - Moppi.ee

Kuidas veel saab puhta ja värske õhu?

Eemaldades tolmu on parim mis teha saad, kuid sellest ei pruugi piisata. Kui juba su rutiinis on kodu puhastamine tolmust ning akende avamine õhu tuulutamiseks, siis on midagi mis veel teha saaksid:

  • Too koju mõned suuremad toataimed – taimed on teadupärast hea viis õhu puhasta-miseks, kuna nad elimineerivad süsihappegaasi ja muid kahjulikke elemente õhust. Kui ei tea, millisest taimest alustada, siis internet aitab. 
  • Kasuta loodussõbralikke tooteid – rohelised puhastusvahendid on tänapäeval levinud ja kindlaim valik, kui hakkad kodu koristama ning isegi professionaalid kasutavad selliseid tooteid. Seega, kas koristad ise või kutsud endale kodukoristaja, siis veendu et kasutusel oleks ökoloogilised koristusvahendid. 

  • Kasuta õhupuhastajat ja eeterlike õlidega õhuniisutajad –  Piisab kui natuke aega kasutada õhupuhastajat, et mõista kui suure efekti see annab. Õhuniisutajad ei aita ainult õhku puhastada vaid loovad mõnusa ja lõõgastava keskkonna nautimaks kodus olemist. 

  • Kasuta lisavalgusena mesilasvaha küünlaid ja soolalampe  – Need tooted on isegi paremad kui eeterlikud õlid. Loodusliku toodetena tasub neid kindlasti kasutada, kasvõi koos õhuniisutajatega. 

  • Loobu rasketest kangastest ning tolmukoguvatest vaipadest – kangad võivad koguda endasse palju tolmu, seega kui ei ole võimalus neid pidevalt kloppida, siis tasub kriitilise pilguga üle vaadata, millistest loobuda sest igapäevane õhukvaliteet on oluline. 

Aeg-ajalt tasub kutsuda professionaalsed kodukoristajad kodu koristuseks. Nemad teavad, millistele detailidele rohkem tähelepanu pöörata ning su kodu saab korralikult puhtaks. 

Kui sa otsid kodukoristus teenust Tallinnas, Tartus, Viljandis või Pärnus siis saad selle broneerida siit. Tulgu puhtus!