Neli võimalust, kuidas muuta kodukoristus talutavamaks?

12.11.2018 Sten

puhastus.kodukoristus.puhasti.puhastusteenused.tartu.tallinn

Kas koristamine põhjustab stressi? Siin on neli lihtsat viisi, kuidas seda teha stressivabalt.

Kodukoristamine võib olla tüütu kohustus, millega tuleb mõnikord lihtsalt leppida. Olenemata olukorrast, mis valitseb meie elus, enamik meist ei kannata kui mustad nõud kuhjuvad kraanikausis, või mustapesu kastist levib ebameeldivat lõhna. See kohustus on aega, energiat ja tähelepanu nõudev tegevus, kuid mida tihti ei sooritata heameelega. Sarnastes olukordades lükatakse puhastustegevusi edasi, öeldes endamisi: ”See võib oodata homseni.” Sellises olukorras võib kõik see juba muutuda suurpuhastust nõudvaks, mis on oluliselt ajakulukam. Toome ära neli viisi, mis võiksid kodukoristuse muuta lihtsamaks.

Tee väiksemad tegevusi läbi nädala

 

Paljud inimesed üritavad, samas ebaõnnestuvad, üritades kord nädalas kodus koristada. Nende mõttes on pisut kauem magada laupäeva hommikul, siis juua kohv ning asuda tegudele. Kui aga laupäev kätte jõuab, siis kl 8 ärkamise asemel, tõustakse kl 10, ning kohvi joomine venib tunni pikkuseks. Siis kui oleks aeg tegudele hakata, on juba kerkinud uued plaanid mis nõuavad oma tähelepanu. On need lapsed, vajadus trenni minna, sõbrad jne.

Teiseks alternatiiviks on teha väiksemaid koristustegevusi läbi nädala. Selleks võib olla pesupesemine, või mõni muu väiksem ülesanne, mis aitab vähendada kuhjuvate ülesannete kogust, mis ootab nädalavahetusel.

Tee sellest pereüritus

pere.puhastusteenused.tallinn.puhastus.koristus.estonia.eesti.

Väikestele lastele meeldib, kõik mis on uus. Miks siis mitte kaasata neid koristustegevustega? Natuke muuta asju mängulisemaks ja põnevamaks, tekib igal lapsel hasart koguda oma mustad riided kokku ja teha tuba korda. Seda saab lihtsalt teha mänguga, kellel on kõige rohkem musti riideid, sorteerida neid värvida järgi jne. See tegevus kaasab neid ja muudab ühtlasi harivaks.

Kui aga lapsed suured on, siis saab motivatsiooniks olla lisa taskuraha, lisa teleka vaatamise aega või muud säärast. Koristamine võib olla huvitav!

Palka koristaja

Nii mõnigi on tõrges kasutamaks professionaalseid koristajaid, kuna arvatakse, et see on liiga kallis või ei soovita võõrast inimest koju isiklike asjade vahele.

See kõik on mõistetav, kuid ise koristades raiskame raha samamoodi, sest ostame vahendeid, mida me ei pruugi täpselt teada, lisaks maksab meie isiklik aeg. Paljude aastate pärast me enam ei tea, palju me raiskasime raha koristaja peale, küll aga teame seda, kui palju me oleks võinud veeta aega oma kallimate ja lähedastega, selle asemel, et küürida põrandat ja pesta nõusid. Oled sa kindel, et need üksikud säästetud summad on väärt seda aega, mida sa perega koos ei veeda?

Jaga ülesanded laiali

Meie kodu on meie uhkus! Kuid see ei tähenda, et teisi ei peaks kaasama. Lihtne on öelda, et mu lapsed ei oska nende ülesannetega toime tulla või mu kaasa on saamatu. Igaühte saab juhendada või anda jõukohaseid ülesandeid. Sel ajal kui üks peseb nõusid, saab teine tolmu pühkida, kolmas musti riideid ära panna jne. See muudab kõikidele ülesanded talutavamaks ning ühise tegevsue kaudu muudab lähedasemaks. Lisaks on kõigil rohkem aega.

Kui soovid tellida endale kodukoristust või suurpuhastust Tallinnas, Tartus või Pärnus enne suuri pühasid, siis saad seda teha siit