Külaliskorterite koristamine

11.06.2019 Sten
Kevadkoristus – 6 põhjust seada kodu korda - Moppi.ee

Suve hooaja saabudes suureneb hüppeliselt külaliskorterite pakkumiste arv. Selleks, et suurendada oma püsiklientide hulka ning saada häid soovitusi, on oluline, et koht mida üürid, oleks puhas ja näeks hea välja. Toome siinkohal välja mõned näpunäited, kuidas hoolitseda oma külaliskorteri eest.

Ventilatsioon 

Esimese sammuna oma külaliskorteri koristamisel ava aknad. Õhu liikumine eemaldab eelmise külalise jäetud lõhnad, lisaks aitab regulaarne õhutamine hävitada mikroobe ning tagab hea õhu kvaliteedi. Kas teadsid, et siseruumide õhk on kordades saastatum?

Tolmu eemaldamine 

Tolmu tekib igale poole. Veendu selles, et iga nurgatagune ja pind, kuhu ulatud saaks puhtaks pühitud. Rakenda siinkohal ”ülevalt-alla” lähenemist, ehk alusta võimalikult kõrgetelt pindadelt ning liikudes alla põrandani – seeläbi tolmpühkimine on efektiivseim.

Prügi

See võib tunduda elementaarne, kuid tihti unustatakse prügiämbreid tühjendada. Eemalda prügi köögist, vannitoast ja teistest ruumidest, kus asuvad prügiämbrid. Tihti võib olla ebameeldiva lõhna tekitaja just prügiämbris.

 

Köögi puhastamine 

Kuigi kööki koristatakse alati, siis mõnikord unustatakse külmkapi sisu kontrollida. Ära unusta avada külmkapi ja välja visata eelmise külalise jäetud toidud. Keegi ei soovi tulla külaliskorterisse ning avastada eelmise külalise jäetud aegunud toidujääke. Ebameeldiva lõhna eemaldamiseks külmkapist võid asetada väikse koguse söögisoodat või süsi kapinurka, mis imeb lõhna endasse. Köögi koristamisel ära unusta teisi seadmeid, nagu röster, kohvimasin, mikrouun jne.

 

Puhasta vannituba. ALATI!

Kõige suurem tegur hea tagasiside saamiseks on puhas vannituba. Eemalda kõik plekid, mis eelmine külaline on jätnud. On selleks seebijäljed, veepritsmed või juuksekarvad äravoolus. Pööra tähelepanu klaasidele ja peeglitele, kus võib leida kuivanud veejälgi. Et neid lihtsalt eemaldada, hõõru kergelt pooliku sidruniga neid kohti ja pühi lapiga puhtaks. Lisaks pööra tähelepanu äravoolule, vajadusel kasuta siin soodat ja äädikat, et eemaldada kõik mustus mis sinna kogunenud.

 

Eemalda juuksekarvad kõikjalt

Külaliskorteri koristamine võib olla tüütu tegevus, sest üks asi millega alati peab tegelema, on juuksekarvad. Kontrolli kõikide tubade nurgad, et poleks kuskil vedelemas mõnd karva, sest kui uus külaline kuskil märkab kasvõi ühte pikemat juuksekarva, siis enam väga head tagasisidet ei saa.

 

Linad ja rätikud

Peale külalise lahkumist vahetatakse alati linad ja rätikud, siinkohal on hea, kui neid on rohkem kui kaks komplekti, sest siis väldid sa pesumaja vahel kiirustamist. Voodilinade kasutamisel soovitame valget, sest parim tunnus puhtast külalistkorterist on puhtad valged linad. Kui soovid kasutada oma külaliskorteri koristamisel professionaalide abi, siis hoolitse selle eest, et nad teaksid, kus pesumajja viia must pesu.
Akende pesu - Tallinna - Moppi.com kodukoristus

 

Puhasta veepritsmed ja näpujäljed

 Kui külaliskorteris on palju metalli, peegel- või klaaspindasid, siis tasub nendele pöörata erilist tähelepanu. Tihti koristamisel võib üksik näpujälg või kuivanud veepiisk klaasil jääda märkamata kuid uued külalised kindlasti märkavad seda.
Kui aga tunned, et eelkirjeldatud tegevused on sinu jaoks liiga palju, ning vajad oma külaliskorteri koristamisega abi, siis saad tellida koristamise siit. Lisaks on võimalik endale või oma lähedasele kodu koristamine tellida Tallinnas, Tartus, Pärnu ja Viljandis.