Kontori koristus

27.08.2019 Sten

Aeg-ajalt põhjustab igaüks meist segadust kontoris. Kuid puhas ja korras töökoht peaks olema oluline, kuna see hoiab töötaja rahulolu kõrgemal ning seetõttu ka produktiivsem.

Hoidmaks töökoht korras, siis siin on mõned vihjed.

1. Korista enne lahkumist

Tööpäeva lõpus, enne lahkumist korrasta oma laud, vii kasutatud kohvitass kööki. Hommikul saabudes ootab sind ees korras ja puhas laud, ning oled valmis alustama, selle asemel et hakata koristama.

2. Korrasta paberid

Järgides põhimõtet, et niisama ühtegi paberid laual ei leba, sead sa endale alateadlikult nõude paberite korrastamiseks või vajaduse vähem printida.

3. Arvuti puhastus

Vaata oma arvutiekraani ja küsi endalt, kas sa näed ilusti ekraani taustapilti. Kui vastus on ei, siis on aeg puhastada ebavajalikest dokumentidest oma arvuti töölaud. See aitab sul säästa aega tulevikus otsides õigeid dokumente.

4. Külmkapp

On tavaline jätta külmkappi toitu. Mõnikord aga unustatakse see sinna mitte päevadeks, vaid nädalateks või isegi kuuks. Mõne aja pärast aga hakkab külmikust tulema ebameeldivat lõhna.

Selle vältimiseks tasub iga reedel eemaldada külmikust vanaks läinud toidud. Lisaks tasub koristajatega leppida kokku, et kord kuus puhastatakse külmkapp seest korralikult.

5. Igal asjal oma koht

Igal asjal alates pastakast kuni üleriieteni ja vihmavarjudeni peaks olema oma koht kontoris. See ainult ei taga sinu rahulolu vaid ka teiste töötajate ja külaliste, kes teie kontorisse satuvad. Lisaks näitab see organiseeritust ja professionaalsust.

6. Laua puhastamis tarvikud

Kontoris peaks olema alati varuks puhastustarvikud ja -keemia. See aitab vältida suurte mustuste teket, aitab hoida pinnad tolmust puhtamad ning haiguste perioodil oht vähem nakatuda haigustesse.

Kui aeg-ajalt käib kontoris rohkem külalisi või töötajaid, siis tasub alati kokkuleppida koristusfirmaga, et teeksid kas lisakoristusi või kaasaksid lisatöötajaid. Kontori koristus mõjutab sinu töötajaid ja nende efektiivsust ning saad tellida Tallinnas, Tartus, Pärnus või Viljandis siit.