Kas sa ikka koristad oma kodu õigesti?

22.01.2019 Sten

puhastusteenused.tallinn. puhastus.koristus.puhastusteenus.Estonia.koristusteenus

Kui sa koristad oma kodu, siis kas sa liigud pärast mõnda tegevust teise ruumi? Kui jah, siis sa pole ainus, kes sedasi edasi-tagasi toimetab.

Siiski on oluline omada selget plaani, kuidas kodu koristada ning see on ka efektiivsem. Lisaks on kergem jätkata, teades kus sa pooleli jäid ja mis tegevused on juba tehtud.

Seega, mis oleks hea järjekord koristamiseks?

Esimesena tolmuvõtmine ja organiseerimine.

Üldjuhul alustatakse alati tolmuvõtmisega igas ruumis. Miks? Kui sa koristad, siis peab ju tolm kuhugi minema, eks? Selleks kohaks on põrand, seega kui sa puhastad enne tolmuvõtmist põranda, siis on sul põrand varsti taas tolmune.

Tolmuvõtmisega alustatakse ülevalt ning liigutakse alla, kasutades tolmuharja, tolmulappe ja lõpetades tolmuimejaga. Oluline on puhastada kergesti unustatavad kohad nagu laelambid, sektsioonkapi pealsed ja muud raskesti ligi pääsetavad kohad. Samal ajal kui võtate laudadelt ja muudelt pindadelt tolmu, on hea tõsta seal asetsevad asjad oma kohtadele.

puhastus.kodukoristus.puhasti.puhastusteenused.tartu.tallinn

Järgmisena töö mopi ja tolmuimejaga

Nüüd on põrandale tulnud lisaks tolmu riiulitest ja muudelt pindadelt, seega aeg see puhtaks teha. Esmalt puhasta kogu kodu tolmuimejaga. Seda tasub teha kõikjal, ka seal kus puuduvad vaipkatted, sest kõvapindadel saavutab tolmuimejaga peaaegu sama efekti nagu mopiga puhastades.

Peale seda võib alustada tööd mopiga. Sanitaarruumides ja köögis on hea igakord niiske puhastus teha, kuna seal on keskmisest rohkem plekke ning määrdumist. Samas ei pea mopiga puhastama igas toas, seda juhul kui seal pole tekkinud plekke põrandale, mis vajavad eemaldamist.

Kodupuhastusteenuse.koduphastus.tallinn.puhasti.estonia.kodu.puhastamine.

Viimasena köök

Juhul, kui te regulaarselt puhastate köögis tasapindasid ja tekkinud plekke, siis köögi koristamine ei ole raske. Selleks tuleb koristada külmkapi pealne, töötasapind ja muude köögimasinate pinnad. Järgmisena puhastada pliidiahi, mikrouun ja kraanikauss. Sellega ongi köök puhas. Lihtne!

Kogu seda plaani vaadates on kerge nädalavahetusel kord majja lüüa, aga kui tunned, et telliks koju koristusteenused, siis saad seda teha lihtsalt siit.
Lihtne ja kiire viis kodukoristuse tellimiseks Tallinnas, Tartus, Viljandis ja Pärnus. Tulgu puhtus!